26 siječnja, 2011

iPad 2 će uključivati aplikacije Camera, FaceTime i PhotoBooth

Apple iPad 2

U blogu od MacRumors je napisan izvještaj o izlasku iOS 4.3 Beta 2 u kojemu iPad 2 dolazi s kamerom, FaceTime i Photo Booth. FaceTime omogućuje korisnicima video razgovore sa ostalim iPhone, iPod Touch i Mac korisnicima. Sljedeća generacija iPad i iPad 2 se očekuje u prvim mjesecima 2011. godine.



iPad 2 će sadržavati značajku rezolucije 2048x1536.

MacRumors

23 siječnja, 2011

Potvrda prije zatvaranja više tabova u Chrome

Download Chrome Toolbox, dodatak za Google Chrome

Za razliku od Firefoxa ili Internet Explorera, Google Chrome neće vam prikazati niti jednu poruku upozorenja ili potvrde za zatvaranje više tabova odjednom. To ponekad vas može dobro razljutiti, pogotovo ako slučajno zatvorite Google Chrome pa tako i sve tabove i izgubite rad.



Chrome Toolbox je besplatni dodatak za Google Chrome koji donosi značajku potvrde zatvaranja više tabova u Google Chrome. Pod "Options" označite "Confirm before closing multiple tabs".

Download Chrome Toolbox, dodatak za Google Chrome

Kako otvoriti DJVU datoteke

Kako otvoriti DJVU datoteke
DJVU datoteke uglavnom sačuvaju skenirane dokumente.

Kako otvoriti DJVU datoteke?



DjView je besplatni preglednik za DJVU datoteke za Windows. DjVuLibre ima dostupne programe za Windows, Mac OS i Linux koji vam omogućuju otvaranje DJVU datoteka.

Ako koristite besplatni program IrfanView onda možete također gledati DJVU datoteke, ali morate instalirati plug-in za IrfanView - iv_formats.zip.
Idite do IrfanView direktorija npr. C:\Program Files\IrfanView i kreirajte novi folder i nazovite ga "Plugins". Odzipajte datoteke iz iv_formats.zip u taj novi folder i onda možete otvoriti DJVU datoteke pomoću IrfanView.

Ljubavne slike, čestitke za Valentinovo, pozadine, animacije

Ljubavne slike, e-cards čestitke za Valentinovo, pozadine za desktop, ljubavne GIF animacije, sličice za zaljubljene download

Ljubavne slike, e-cards čestitke za Valentinovo, pozadine za desktop, ljubavne GIF animacije, sličice za zaljubljene:



- download link

Android verzija na vašem mobitelu

Android verzija na vašem mobitelu
Traženje verzije Androida koji se pokreće na mobilnom telefonu je vrlo jednostavno.



"Home" > "Menu" > "Settings" > "About Phone" > "Software Information"
(ovo važi za HTC mobilne telefone, dok na drugim mobilnim telefonima kao što su Motorola Droid postoji opcija "Firmware Version" umjesto "Software Information".

16 siječnja, 2011

AT&T šalje poruku korisnicima iPhone o Software Update - to je varka

AT&T šalje poruku korisnicima iPhone o Software Update - to je varka

AT&T informira korisnike za update na zadnji firmware. Ovo je prvi put da je viđena poruka za update softvera na iPhone. Ovo znači da AT&T želi natjerati korisnike za update iPhone uređaja na zadnji firmware tako da korisnici izgube njihova jailbreak i otključanja.

Ako imate iPhone sa starijim firmware i jailbroken i primite ovakvu poruku ignorirajte je jer je to varka, pogotovo korisnici ultrasn0w otključani iPhone uređaja nemojte nasjesti na ovu zamku.



iPhone Dev tim

Sljedeća generacija iPad i iPhone dolazi bez Home gumba

Sljedeća generacija iPad i iPhone dolazi bez Home gumba
Steve Jobs nikad nije želio fizikalni gumb i zbog toga razloga će se i ukloniti iz sljedeće generacije iPhone i iPad uređaja.



BoyGeniusReport

Novi Android Market dostupan na Google Nexus S mobilnim telefonima

Novi Android Market dostupan na Google Nexus S

Novi Android Market je dostupan za sve Android Eclair i FroYo mobilne telefone, ali nije još dostupan za Gingerbread na Google Nexus S zbog još nepoznatih razloga.



Ovaj update će se pojaviti na vaš Google Nexus S mobilni telefon kad dođe vrijeme za to. Novi Android Market dolazi sa novim osvježenim korisničkim sučeljem i 15 minuta povrat prozora.

Ubuntu portan na Google Nexus S

Ubuntu portan na Google Nexus S

Kako instalirati Ubuntu na Google Nexus S?



1. Download Ubuntu za HD2
2. Uzmite datoteku rootfs.ext2 i kopirajte je u vaš Nexus S mobilni telefon i stavite je u folder zvan "ubuntu"
3. Koristite fastboot za boot
4. ADB ubacite ovu datoteku u /etc/X11/xorg.conf
5. Reboot Ubuntu

(Ubuntu je drugi ne-Android OS koji je uspješno portan u Google Nexus S, nakon MeeGo OS. Također vas upozoravamo da ne radite ovo ako niste stručnjak. Za više informacija o ovome, pogledajte na XDA Developers forumu).

Android 2.3 Gingerbread portan na iPhone 3G

Android 2.3 Gingerbread portan na iPhone 3G
Android 2.3 Gingerbread portan na iPhone 3G, video na YouTube:





iOS 4.3 izdan za iPhone, iPod Touch, iPad i Apple TV

iOS 4.3 izdan za iPhone, iPod Touch, iPad i Apple TV
Nedavno Apple je izdao iOS 4.3 za sve Apple uređaje za koje je potrebno; iPhone, iPod Touch, iPad i Apple TV. Novi iOS 4.3 ne podržava iPhone 3G i iPod Touch 2. Značajke: nova Facetime ikona, višestruke geste za iPad, novi efekti kamere, nove postavke za obavjesti novih poruka, novi font dodan u iPad, Airplay za aplikacije treće strane, itd.

Video na YouTube, višestruke geste za iPad:





Download iOS 4.3 za iPhone, iPod, iPad i Apple TV

15 siječnja, 2011

VLC Media Player za iPhone iz Cydia

VLC player
Još u listopadu VLC Media Player je bio dostupan za iPhone i iPad, ali su tada mnogi špekulirali da će Apple ga ukloniti. Ipak VLC je uklonjen prije par dana iz Apple App Store. Tko ga je instalirao može biti sretan, dok za ostale koji su propustili download VLC playera sada ga mogu skinuti preko Cydia.

Download i instaliranje VLC playera za iPhone preko Cydia:
- otvorite Cydia
- tab "Manage", pa "Sources"
- gumb "Edit" i kliknite na "Add"
- unesite URL adresu http://rpetri.ch/repo i kliknite "Add Source"
- kad Cydia završi, idite do tražilice i upišite "VLC Media Player"
- kliknite na "VLC Media Player"
- kliknite na "Install" i to je to

Angry Birds, igra za PSP i PS3 dostupna za download u PSN

Angry Birds igre Sony PSP PlayStation 3 download

Igra Angry Birds je sada dostupna za download u PlayStation Network (PSN) kao plaćena igra za Sony PSP i PlayStation 3. Igra je dostupna u samo 63 nivoa što je ipak premalo, jer iOS i Android verzije sadrže 150 nivoa igre. Cijena £2.49.





Samsung Galaxy Player 50, prvi Android MP3 Player u svijetu

Samsung Galaxy Player 50, prvi Android MP3 Player u svijetu

Samsung je izdao kako oni tvrde "prvi u svijetu Android MP3 Player". Samsung Galaxy 50 izgleda vrlo slično kao Samsung Galaxy S mobilni telefon.

Tvrdi se da je Samsung Galaxy Player 50 izravni konkurent Appleovom iPod Touchu.

Značajke: Android 2.1 OS, dostupan je u samo bijeloj boji, 2 varijante 8 GB ili 16 GB, slot za micro-SD memorijsku karticu do 32 GB, WiFi, GPS, aplikacije dostupne preko Android Marketplace, nekoliko ugrađenih aplikacija (YouTube video player, BBC iPlayer, čitač e-knjiga, igre, FM radio).



Cijene:
- Galaxy 50 8GB model £149.99
- Galaxy 50 16GB model £179.99

Video na YouTube:



08 siječnja, 2011

Zoho Viewer, pretvorba Office dokumenata

Zoho Viewer, pretvorba Office dokumenata
Zoho Viewer, besplatni online alat koji omogućava pregled Office i PDF dokumenata u web pregledniku odsada podržava i pretvorbu formata.

Podržani formati su: Microsoft Office (DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PPS), OpenDocument (ODT, ODS, ODP), OpenOffice (SXW, SXC, SXI) i ostali (RTF, TXT, HTML, CSV, TSV).



Zoho Viewer

Sony Ericsson Xperia Arc mobilni telefon

Sony Ericsson Xperia Arc mobilni telefon

Sony Ericsson Xperia Arc mobilni telefon, specifikacije: 4.2 inčni multi-touch zaslon, 854 x 480 piksela rezolucija, Android 2.3 (Gingerbread) OS, 1 GHz Qualcomm Snapdragon procesor, 3G veza, 8.1 MP kamera, HD (720p) video snimanje, Sony EXMOR, slot za MicroSD memorijsku karticu, 16 GB kartica, 3.5mm audio jack, HDMI port, aGPS, Bluetooth, 3D igre, stereo FM Radio, USB podrška, Wi-Fi, 1500 mAh baterija.



Video na YouTube:



Apple Mac App Store

Apple Mac App Store

Apple je otvorio Mac App Store sa preko 1000 plaćenih i besplatnih aplikacija dostupnih za download. Istovremeno je dostavljen i Mac OS X 10.6.6.



- kliknite na Apple ikonu u lijevom uglu vašeg ekrana i označite "Software Update"
- instalirajte Mac OS X 10.6.6 update
- kad se vaš kompjuter restartira, pojaviti će se Mac App Store ikona u vašem docku, također će se pojaviti novi izbornik "App Store" pod izbornikom "Apple"

07 siječnja, 2011

Hotmail i Messenger - Mobilne usluge i još 3 savjeta

Hotmail i Messenger - Mobilne usluge i još 3 savjeta
Hotmail i Messenger potpuno su prilagođeni za zaslon vašeg mobilnog telefona tako da se možete povezati i dijeliti sadržaj s prijateljima i obitelji s gotovo svakog mjesta.



Personalizirajte svoju mapu ulazne pošte u usluzi Hotmail
Odaberite neku od 30 thema za prilagođavanje izgleda usluge Hotmail. Jednostavno kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu, zatim kliknite Više tema te odaberite izgled koji vam se najviše sviđa.

Pogledajte fotografije i videozapise u mapi ulazne pošte

Nova značajka aktivnog prikaza u usluzi Hotmail omogućuje gledanje videozapisa, fotografija i još puno toga izravno u prozoru s porukama.

Primajte svu e-poštu na jednom mjestu
Šaljite i primajte e-poštu s nekoliko računa, kao što su Gmail, AOL Mail i Yahoo! Mail Plus, sa samo jednom prijavom u uslugu Hotmail.

Izvor: Windows Live newsletter

Netflix predstavio "jedan klik" gumb na daljinske upravljače

Netflix jedan klik gumb za TV, Blu-Ray

Netflix je najavio da se udružio s dugim popisom proizvođača hardvera kako bi se donio "jedan klik" Netflix gumb na daljinsko upravljanje za TV koji su spojeni na Internet, Blu-ray playere i druge Netflix podržane uređaje.

Počevši s Dynex, Haier, Memorex, Panasonic, Samsung, Sharp, Sony i Toshiba ovog proljeća, ugledni Netflix gumb će biti predstavljen na odabranim daljinskim upravljačima za više različitih uređaja. Iomega, Roku i Boxee također će integrirati jedan klik Netflix gumb na svoje daljinske upravljače.



Netflix

04 siječnja, 2011

ICQ problem u Pidginu, Ubuntu 10.04 ili noviji

error ICQ problem u Pidgin Ubuntu 10.04

Na Pidginu se nemožete logirati na ICQ ili AIM servere jer pokazuje grešku:
Received unexpected response from
http://api.oscar.aol.com/aim/startOSCARSession




Sljedite ove korake na službenoj Pidgin (za Ubuntu Linux) web stranici.

Zatim, u Pidginu idite do "Accounts" > "Manage Accounts", zatim označite ICQ i kliknite na gumb "Modify", uđite u tab "Advanced" i pod "Connection security" izaberite "Dont use encryption".

02 siječnja, 2011

Photovisi, besplatni online alat za izradu foto kolaža

Photovisi, besplatni online alat za izradu foto kolaža

Photovisi je besplatni online alat za izradu foto kolaža. Neke od značajki Photovisi: besplatno online kreiranje kolaža, upload slika iz vašeg kompjutera ili Flickr, trenutno 18 predložaka za kolaže je dostupno, opcija za rezanje (crop), download slika na vašem kompjuteru ili e-mail adresa za slanje kolaža, dijeljenje kolaža na Facebook i Twitter, podržava rezolucije pozadina za desktop kao što su 1024x768 ili 1600x1200, nije potrebna nikakva prijava.



Photovisi - besplatni online alat za izradu foto kolaža

Novogodišnje čestitke, slike, animacije, pozadine

Natjerajte Android mobitel da uradi update

Android mobitel update

Postoji novi trik kako bi natjerali da vaš Android mobilni uređaj odmah primi ažuriranja čim budu dostupna.



Sve što morate učiniti je birajte sljedeći kod:

*#*#checkin#*#*

(Nažalost, trik neće raditi na svim Android mobilnim uređajima)

Hack dizajna Facebook profila

Hack dizajna Facebook profila Alexandre Oudin Profile Maker

Hack dizajna Facebook profila od Francuza Alexandre Oudina što je rezultat da njegov profil izgleda kao ova gore slika. Inače, ovaj hack zahtjeva Photoshop. Profile Maker je nova aplikacija za Facebook koja vam omogućava da dobijete Oudinov predložak vrlo jednostavno tako da napravite upload slike, te podesite je, i postavite je kao novi dizajn profila.



Nakon učitavanja i podešavanje slike, odaberite "Create Profile" u gornjem desnom kutu. Aplikacija će vas sada odvesti na vaš foto-album. Jednostavno odaberite glavnu sliku da bi okupirali gornji lijevi dio vašeg profila i odaberite "Make this profile picture".

Profile Maker

01 siječnja, 2011

Skype za iPhone sada uključuje WiFi i 3G video pozive

Download Skype za iPhone

Skype je predstavio novu dopunjenu aplikaciju za iOS uređaje što donosi video pozive preko 3G i WiFi veze. Nova značajka u Skype 3.0 zahtjeva iPhone 4, 3GS, ili iPod touch 4 generacije. Međutim, možete čak primati i video pozive na 3 generciji iPod Tocuh i iPadu.



Ostala poboljšanja su: pozivi prema Skype desktop korisnicima (Mac OS X ili Windows) i ostalim iPhone korisnicima, video pozivi u 2 moda: portret i pejzaž, Skype video pozivi zahtjevaju iOS 4.0 ili iznad.

Download Skype za iPhone

Video na YouTube:



SurfCube, 3D kocka web preglednik za Windows Phone 7

SurfCube, 3D kocka web preglednik za Windows Phone 7
Novi web preglednik za Windows 7 Phone zove se SurfCube koji integrira 3D kocku u sučelje preglednika. Glavno pregledavanje web stranica se još uvijek obavlja u tradicionalnom 2D pogledu. Međutim, kada se koristu značajke kao što su favoriti, efekt 3D kocke dolazi dolazi do izražaja.



SurfCube je dostupan u Windows Phone 7 Marketplace za $1.99, a ovo je video na YouTube:



Kako ukloniti aplikacije iz pozadine početnog zaslona iPod Nano

Kako ukloniti aplikacije iz pozadine početnog zaslona iPod Nano
Vrlo jednostavan hack, kako ukloniti aplikacije iz pozadine početnog zaslona iPod Nano i tako dobiti prostor. Video tutorijal na YouTube:





Oznake

3D (53) ADOBE (35) ALEXA (4) ANDROID (135) ANIMACIJE (36) ANTISPAM (7) ANTIVIRUS (125) APPLE (108) ARCHLINUX (6) AUDIO (62) AVATARI (7) BACKUP (26) BESPLATNO (1294) BING (11) BLACKBERRY (44) BLOGGER (36) BLU-RAY (7) BLUETOOTH (10) CD (25) CENTOS (4) CHAT (74) CHROME (83) CHROME-OS (10) CSS (12) DEBIAN (19) DIGG (6) DOWNLOAD (1175) DREAMWEAVER (5) DRIVERS (6) DVD (36) E-CARDS (23) E-KNJIGE (33) FACEBOOK (106) FAVICON (8) FEDORA (22) FILMOVI (53) FIREFOX (137) FIREWALL (7) FLASH (38) FLICKR (33) FONTOVI (21) FOTOAPARATI (9) FOTOGRAFIJA (9) GENTOO (3) GIMP (19) GLAZBA (1) GMAIL (161) GOOGLE (311) GPS (2) HACK (16) HRVATSKI (47) HTML (16) IEXPLORER (52) IGRE (131) IKONE (23) INSTAGRAM (3) INTERNET (792) IPAD (137) IPHONE (263) IPOD (170) JAVA (12) JAVASCRIPT (5) KAMERE (5) KODOVI (27) KOMPJUTERI (7) LAPTOPI (36) LINUX (406) MAC (205) MANDRIVA (8) MICROSOFT OFFICE (56) MOBITELI (376) MONITORI (7) MP3 (71) NEXUS-ONE (10) NEXUS-S (7) NINTENDO (7) NOKIA (49) OPENOFFICE (13) OPENSUSE (11) OPERA (44) ORKUT (12) PCLINUXOS (7) PHOTOSHOP (16) PICASA (20) PLAYSTATION (9) POZADINE (52) PRINTERI (9) PROGRAMI (1054) RAPIDSHARE (4) REDHAT (6) SCREENSAVERS (13) SEO (6) SKYPE (25) SLACKWARE (5) SLIKE (251) SMAJLICI (19) SONY-PSP (6) SUSE (3) TABLETI (2) TECHNORATI (3) THEMES (38) TITLOVI (6) TORRENT (5) TRIKOVI (50) TRIKOVI-SAVJETI (104) TV (25) TWITTER (46) UBUNTU (283) USB (94) VIDEO (217) VIRUSI (13) VLC-PLAYER (18) WINDOWS (809) WORDPRESS (29) XBOX (4) XBOX360 (6) YAHOO (45) YOUTUBE (138)