29 prosinca, 2010

Kako promjeniti ime ikonama za dodir u iPhone, iPad, iPod Touch

Icon Renamer jailbroken iPhone iPad iPod Touch

Za promjeniti ime ikonama za dodir u pozadini početnog zaslona vašeg iPhone, iPad ili iPod Touch morate imati jailbroken uređaj. Ako imate uređaj jailbroken onda možete pokrenuti Cydia i preuzeti Icon Renamer iz BigBoss repozitorija.

Ikona za dodir se ne pojavljuje na pozadini početnog zaslona vašeg iOS uređaja, a da bi promjenili ime ikone morate je taknuti i držati da bi se počela tresti (kao npr. način kako preuređujete aplikacije).



Icon Renamer

Activator prekida sve aplikacije koje trenutno rade u iPhone

AppQuit Activator Actions BigBoss repozitorij Cydia iPhone jailbroken

Ne postoji mnogo načina da jednostavno brzo prekinete sve aplikacije koje trenutno rade na vaš iPhone. No, za jailbroken iOS korisnike, postoji rješenje - AppQuit Activator Actions.



Kako početi:
- preuzmite i instalirajte Activator iz BigBoss repozitorija u Cydia (zahtjev iOS 3.x ili veći)
- uđite u Activator pod Settings (ikona za dodir se ne pojavljuje na pozadini početnog zaslona)

AppQuit Activator Actions

LG C310 mobilni telefon

LG C310 mobilni telefon

LG C310 mobilni telefon, specifikacije: 2.4-inčni QVGA zaslon sa 262k boja (240x320), cijela QWERTY tipkovnica, slot microSD memorijske kartice za proširenje memorije, Tri-band GSM (900/1800/1900 MHz), Wi-Fi 802.11 b/g, microUSB 2.0, Bluetooth 2.1 sa A2DP podrškom, 200 MB unutrašnje memorije, 2 MP kamera sa mogućnostima snimanja videa, dvojna SIM funkcija za dvojnu pripravnost, baterija (408 sati pripravnosti ili do 6 sati razgovora).





28 prosinca, 2010

Kako jednostavno dijeliti slike online

Kako jednostavno dijeliti slike online
Ovaj video klip opisuje vrlo jednostavan način djeljenja vaših slika online sa Picasa Web Albums. Također možete dijeliti vaše slike na ostalim besplatnim servisima kao što su Facebook, Flickr, Photobucket, itd.

Video na YouTube:





Blog Google Photos

27 prosinca, 2010

HD kvaliteta videa u Picasa Web Albums

HD kvaliteta videa u Picasa Web Albums 1080p

Sve više ljudi hvata video klipove (i povećava se broj HD videa) sa njihovim kamerama i mobitelima. Odnedavno Picasa Web Albums podržava upload HD video zapisa, do 1080p, iz Picasa u Picasa Web Albums. Prije se moglo uploadati 240p ili 360p, a odnedavno i 480p, 720p i 1080p HD video. Za upload videa morate imati Googleov besplatni program Picasa.





25 prosinca, 2010

Skyfire za iPad

Download Skyfire za iPad za $4.99 preko iTunes App Store

Skyfire za iPad je konačno dostupan za download.
Skyfire za iPad nudi sljedeće: Flash Video, Facebook i Twitter QuickView, Fireplace Feed Reader, popolarni sadržaj, Google Reader, Facebook Like gumb, Share (dijeljenje dostupno za Delicious, Google Reader, Read it Later, Instapaper i Pinboard), Private Browsing, Full Screen način pretraživanja...



Video na YouTube:



Download Skyfire za iPad za $4.99 preko iTunes App Store

Nexus One dobiva Android 2.3 OTA Update

Nexus One dobiva Android 2.3 OTA Update

@googlenexus - Twitter korisnički račun od službenog Google Nexus, napisao je da će Gingerbread (Android 2.3) OTA (over-the-air) update biti dostupan za Nexus One za nekoliko tjedana.



@googlenexus

Download besplatni program WWF software

Download besplatni program WWF software

WWF format datoteke je samo redovita PDF datoteka, osim što se ne može isprintati sadržaj tog dokumenta. Ovaj format je razvijen od strane WWF iz Njemačke kako bi se spriječilo nepotrebno printanje i tako sačuvalo koje stablo za proizvodnju papira.



WWF software je besplatni program za Windows XP i Mac OS X 10.4+ koji instalira virtualni PDF printer i tada možete pretvoriti dokumente i slati WWF datoteke putem e-maila.

Video na YouTube:



Download WWF software

Kako spriječiti App Store od zatvaranja tijekom downloada aplikacija

Apple App Store jailbroken iOS StayOpened u Cydia ModMyi repozitorij

Mnogi korisnici iPhone, iPod Touch i iPad ostanu razočarani i ljuti kad se App Store automatski zatvori tijekom downloada aplikacija ili igrica.



Rješenje za jailbroken iOS korisnike je StayOpened u Cydia. Nakon instaliranja StayOpened iz ModMyi repozitorija ostati ćete u App Store nakon "Buy" klika za download aplikacije. Aplikacija će se skinuti u pozadini početnog zaslona vašeg iOS uređaja.

[ModMyi]

24 prosinca, 2010

Word Lens za iPhone i iPod, aplikacija za putnike

Word Lens za iPhone i iPod, aplikacija za putnike

Word Lens je aplikacija koja radi na optičkom prepoznavanju znakova. Word Lens kada se instalira na iPhone ili iTouch može vam pokazati potpuno prevedeni tekst kao što vidite na drugi način. Na primjer, ako vidite nešto na španjolskom, aplikacija će prevesti za vas u realnoj slici. To znači, nema skeniranja, ni digitalne obrade - ono što vidite je ono što ste pročitali. Jednostavno pokažite kameru na jezik i aplikacija će prevesti za vas bez mijenjanja fokusa. Aplikacija trenutno je dostupna za španjolski i engleski jezik, i nije potrebna Internet veza.



Video na YouTube:



Službena PlayStation aplikacija za iPhone, Android uskoro

PlayStation aplikacija za iPhone, Android mobilne telefone

U objavi PlayStation bloga stoji da službena PlayStation aplikacija za iPhone i Android mobilne uređaje bi mogla doći uskoro. Nadolazeća PlayStation aplikacija će biti dostupna za iPhone i iPod Touch sa iOS 4 ili veći, te Android mobilne telefone koji pokreću OS 1.6 ili veći. Za početak, PlayStation aplikacija verzija 1.0 će biti dostupna samo u nekim državama: V. Britanija, Francuska, Njemačka, Španjolska, Italija i Nizozemska, dok za SAD još ništa ne piše. Aplikacija će biti besplatna za download.



PlayStation Blog

Besplatni Gmail Voice pozivi produljeni do kraja 2011

Besplatni Gmail Voice pozivi produljeni do kraja 2011
Besplatni Gmail Voice pozivi

U duhu blagdana, Google je najavio da se proširuju besplatni Gmail Google Voice pozivi. Promocija je izvorno bila do kraju ove godine za SAD i Kanadu, ali Google je odlučio proširiti sve do kraja iduće godine, ali samo za SAD.



Google Voice blog

Pokrenite Chrome web aplikacije bez otvaranja novog taba

Pokrenite Chrome web aplikacije bez otvaranja novog taba
Zadnja verzija Google Chrome vam omogućava instaliranje web aplikacija sa Chrome Web Store.
Ako želite pokrenuti koju od ovih web aplikacija morate otvoriti novi tab (Ctrl T) u Chrome i kliknuti na željenu ikonu.

App Launcher je dodatak za Google Chrome koji doda gumb na Chrome koji kada ga kliknete pokazuje listu instaliranih aplikacija. Ne trebate više otvoriti novi tab za pokretanje aplikacija.



Download App Launcher za Chrome

21 prosinca, 2010

Facebook 3.3.3 za iOS dostupan na iTunes App Store

Facebook 3.3.3 za iOS dostupan na iTunes App Store
Dopunjena verzija Facebooka, 3.3.3 je dostupna za download preko iTunes App Store za iOS uređaje, uključujući iPhone, iPod Touch i iPad. Dopunjena aplikacija Facebooka obećava poboljšani chat, poruke i obavjesti.



Aplikacija je kompaktibilna sa iPhone, iPod Touch i iPad, te zahtjeva iOS 3.0 ili noviji.

Download Opera 11 za Windows, Linux i Mac

Download besplatni programi Opera 11 za Windows, Linux i Mac

Opera 11 je izdana prije nekoliko dana i nudi ekstenzije, slaganje kartica, geste miša, poboljšana je brzina, te mnoge druge nove značajke.

Slaganje kartica (Tabstack) je mogućnost da više otvorenih kartica spojite u grupu, koju onda možete smanjiti na veličinu jedne kartice, te ponovno proširiti.



Video na YouTube:



Download Opera 11 za Windows, Linux i Mac

19 prosinca, 2010

Nexus S Android 2.3 portan u Samsung Galaxy S

Nexus S Android 2.3 portan u Samsung Galaxy S
Nexus S Android 2.3 portan u Samsung Galaxy S, video na YouTube:







Prikažite vaš tekst kao screensaver

Prikažite vaš tekst kao screensaver
CodeSaver je besplatni i jednostavni screensaver (čuvar zaslona) za Windows koji može "upisati" sadržaj bilo koje tekstualne datoteke na vaš ekran kad kompjuter nije u korištenju.



Download CodeSaver

Google Nexus One vs Nexus S

Google Nexus One vs Nexus S - specifikacije i usporedba:



Google Nexus One vs Nexus S

Nexus S

Google Nexus S Android 2.3

Google je službeno predstavio Nexus S, kojega su mnogi očekivali kao Nexus Two.

Samsungov Nexus S dolazi sa Gingerbread (Android 2.3), veliki 4-inčni Super AMOLED Contour zaslon sa 800×480 rezolucijom, 512 MB RAM, 16 GB mjesta za pohranu, 5 MP kamera koja ima mogućnosti 720p HD snimanja, manja 640×480 prednja kamera, radio, 802.1 b/g/n, Bluetooth 2.1, aGPS.



Cijena bez ugovora $529.

Video na YouTube:



Animacija kreirana u Google Docs

Animacija kreirana u Google Docs
Animacija kreirana u Google Docs, pogledajte ovaj video na YouTube:





18 prosinca, 2010

Mobilni telefon Acer beTouch E140

Mobilni telefon Acer beTouch E140

Acer je predstavio novi mobilni telefon Acer beTouch E140.

Značajke: Android 2.2 "Froyo" OS, 2.8-inch touchscreen zaslon, 3.2 MP kamera, FM radio, 1300 mAh baterija, podrška za 3G+, HSDPA, WiFi, Bluetooth, GPS, brzi web preglednik, Flash Player 10.1, mogućnost instaliranja aplikacija na SD memorijsku karticu, integrirane Facebook, YouTube i Twitter aplikacije,...



Još nisu objavljeni datum izlaska i cijena ovog "pametnog" telefona.

15 prosinca, 2010

Google Voice alikacija za iPad i iPod Touch

Google Voice alikacija za iPad i iPod Touch

Prije nekoliko tjedana izdana je Google Voice alikacija za iPhone, a danas je dodana podrška za iPod Touch i iPad. Aplikacija je dostupna za download u Apple App Store, a zahtjevi su iPhone, iPad, ili iPod Touch sa iOS 3.1 ili kasniji i valjan Google Voice korisnički račun.





Download Facebook za Android v1.5 update

Download Facebook za Android v1.5 update

Facebook je izdao obnovljenu inačicu svoje aplikacije Facebook za Android. Facebook za Android 1.5 update donosi neke važne nove značajke, kao što su Facebook Chat. Chat je malo usporen dok se ne očita, a kasnije radi odlično. Druga velika značajka su Push obavjesti. Možete primati obavjesti o zahtjevima za prijateljstvo, porukama i pozivnicama, a biti ćete obavješteni zvukom, vibrom ili bljeskom. Za ove obavjesti morate imati Android 2.2+.



Facebook za Android v1.5 je dostupan za download u Android Marketplace.

Kako nadograditi vaš web preglednik

Kako nadograditi vaš web preglednik
Kako nadograditi vaš web preglednik?

Video tutorial na YouTube:





Stream video iz iPhone, iPod, iPad u Mac sa AirPlay

AirPlay

Stream video iz iPhone, iPod, iPad u Mac sa AirPlay?

Video tutorial na YouTube:





14 prosinca, 2010

Google Docs za iPad

Google Docs za iPad

Google je predstavio punu desktop verziju Google Docs dostupnu za korištenje na iPad.



Iako Google preporuča da korisnici koriste mobilne verzije, koje su posebno dizajnirane za najbolji doživljaj na uređaju, puna verzija će vam omogućiti da učinite više napredno uređivanje kao što su usklađivanje, promjene fonta i stvaranje tablica.

Google Docs Blog

Download Dropbox BlackBerry verzija 1.0.37

Download Dropbox BlackBerry mobiteli

Dropbox, najpopularniji servis za dijeljenje datoteka, sinkronizaciju i backup objavio je dopune za BlackBerry mobilne uređaje koje su dostupne za download preko Dropbox foruma.
Nova verzija Dropboxa je dostupna za download za sve BlackBerry mobilne uređaje koji pokreću BlackBerry OS 4.5 ili veće.



Download Dropbox za Blackberry 4.5
Download Dropbox za Blackberry 4.6
Download Dropbox za Blackberry 4.7
Download Dropbox za Blackberry 5.0
Download Dropbox za Blackberry 6.0

HP DV6 Rossignol laptop

HP DV6 Rossignol laptop

Hewlett-Packard (HP) u partnerstvu sa Rossignol (tvrtka skijaške opreme) je predstavio 2 laptopa za ljubitelje zimskih sportova. HP je dizajnirao Pavilion DV6 davajući mu oznaku na Rossignol, skije i skijašku opremu.



Značajke laptopa HP DV6 Rossignol:
- Intel Core i5 procesor
- zaslon 15.6-inch
- LED HP Brightview zaslon
- 500 GB hard disk
- 4 USB 2.0 porta
- DVD-RW

Ograničeno izdanje laptopa će biti dostupno od siječnja po početnoj cijeni od €699.

YouTube, duži video za više korisnika

YouTube, duži video za više korisnika
YouTube je objavio izvanrednu novost, da je podigao ograničenja o dužini videa. Ranije je samo korisnicima bilo dopušteno uploadati sadržaj u komadima od 15 minuta ako je video iznad ograničenja.



Korisnici koji su u skladu s autorskim pravima i imaju dobru prošlost uploada sada će moći imati koristi od ovog ažuriranja. Da biste vidjeli da li ste podobni za neograničeni upload, kliknite na "Upload" gumb na YouTube web stranici, koji će vas identificirati ako vaš korisnički račun ispunjava uvjete ili ne.

Android Market Update, uskoro

Android Market Update

Android Market tim radi na poboljšanju Android Market iskustva za korisnike i programere. Sa zadovoljstvom se najavljuje značajna promjena za Android Market i tijekom sljedeća dva tjedna će biti gotov novi Android Market klijent za sve mobilne uređaje koji pokreću Android 1.6 ili viši.



Android Market će uvesti podrške za uređaj ciljani na temelju veličine i gustoće zaslona, za programere u prvi red za distribuciju i upravljanje proizvodima, te povećanje veličine do 50 MB za APK datoteke.

Obnovite vaše kontakte u Gmailu

Gmail kontakti

U Gmailu je dodana nova značajka za Google kontakte koja vam omogućuje da vratite vaš popis kontakti te poništite eventualne pogreške napravljene do 30 dana u prošlosti. Recimo da ste slučajno izbrisali hrpu kontakt prijatelja ili izbrisali kontakt podatke iz vašeg Gmail korisničkog računa greškom tijekom sinkronizacije na drugi uređaj. Posjetite sekciju Gmail Kontakti i odaberite "Restore contacts" pod "More actions" izbornik, te odaberite vrijeme na koje želite vratiti.





Gmail web aplikacija za iPhone i Android na još 44 jezika

Gmail web aplikacija za iPhone i Android na još 44 jezika
Prošle godine je pokrenut novi mobilni Gmail za iPhone i Android mobilne uređaje na engleskom jeziku sa istim desktop značajkama. Od jučer nova dopunjena verzija Gmaila za mobitele je dostupna na još 44 nova jezika (Arapski, Bugarski, Katalonski, Kineski (tradicionalni i pojednostavljeni), Hrvatski, Češki, Danski, Njemački, Engleski (Britanski i Američki), Estonski, Filipski, Finski, Francuski, Nizozemski, Grčki, Hebrejski, Hindi, Mađarski, Islandski, Indonezijski, Talijanski, Japanski, Korejski, Latvijski, Litvanski, Malay, Norveški (Bokmal), Poljski, Portugalski(za Portugal i Brazil), Rumunjski, Ruski, Srpski, Slovački, Slovenski, Španjolski (za Španjolski i Južnu Ameriku), Švedski, Thai, Turski, Ukrajinski, Urdu i Vijetnamski).



Video na YouTube:



Automatski odgovor u Gmailu

Automatski odgovor u Gmailu
Gmail može pomoći da se opustite kada ste na odmoru i automatski obavijestiti kolege, prijatelje i obitelj da niste uz računalo (pogodan za blagdane i praznike kada ste na odmoru).



Kako kreirati automatski odgovor u Gmail?
Pogledajte ovaj video na YouTube:



Google Latitude za iPhone, iPod Touch, iPad

Google Latitude za iPhone, iPod Touch, iPad

Google je objavio službenu aplikaciju Google Latitude za iOS uređaje koji su odvojeni od njihove službene Google Mobile aplikacije.



Možete skinuti službenu aplikaciju Google Latitude za iPhone 3GS ili veći, iPod Touch 3rd i 4th gen, i iPad. Aplikacija zahtjeva iOS 4.0 ili kasniji.

[iTunes]

10 prosinca, 2010

Poboljšani Gmail za Android

Gmail za Android Gmail za Android

Gmail za Android mobilne telefone, izdan još u rujnu, je dobio nekoliko dopuna i poboljšanja, a i predstavljen je Gmail za Android 2.3.2. Dopune su prioritetni sandučić primljene pošte i poboljšano komponiranje e-mail poruka. Ova verzija Gmail aplikacije radi na Android 2.2 (Froyo) i novija izdanja u većini država.



Gmail za Android

Ugradite kod SlideShare prezentacije bez flasha

Ugradite kod SlideShare prezentacije bez flasha
Imate PowerPoint prezentaciju hostanu na SlideShare i želite je ugraditi na vašoj web stranici ili blogu ali bez da sadrži flash?



Rješenje: posjetite web stranicu icant.co.uk, unesite URL adresu od SlideShare prezentacije i ovaj besplatni online alat će generirati IFRAME kod koji će raditi u svim web preglednicima bez potrebe Flash player plug-ina.

09 prosinca, 2010

Download FeedDemon 4.0

Download FeedDemon 4.0 za Windows

FeedDemon 4.0, najpopularniji RSS čitač za Windows je odsad dostupan u 2 izdanja: FeedDemon Lite i FeedDemon Pro.

FeedDemon Lite je besplatan, ima oglase i manje značajki, dok FeedDemon Pro ima sve značajke, nema oglase i košta $19.95.



Download FeedDemon 4.0

Googleov 2010 Zeitgeist video

Googleov 2010 Zeitgeist video
Googleov Zeitgeist 2010 ima video na YouTube gdje hvata događaje i trenutke koje je svijet tražio tijekom 2010. godine.



Googleov 2010 Zeitgeist

Video na YouTube:



Microsoft IE 9 dodaje Tracking Protection

Microsoft IE 9 dodaje Tracking Protection

Predstavljena je nova značajka, označena kao Tracking Protection (zaštita evidencije). Tracking Protection je značajka privatnosti integrirana u Internet Explorer 9 koja blokira mnoge oblike neželjenih praćenja.



blogs.msdn.com

Google predstavio Chrome OS

Google predstavio Chrome OS

Google je napokon predstavio svoj toliko očekivani operativni sustav, Chrome OS, na tiskovnoj konferenciji u San Franciscu, 7. prosinca. Chrome OS će koristiti uglavnom Internetske aplikacije, a većina ih neće biti instalirana na računalo nego će biti spremljena na Googleovim serverima, a korisnik će ih moći skinuti preko web preglednika Google Chrome.



Aplikacije će korisnici moći instalirati preko Chrome Web Store koja radi po sličnom principu kao već poznati App Store na iPhone ili Android Marketplace.

U prvoj polovici 2011. godine u prodaji će se naći prijenosna računala s instaliranim sustavom Chrome OS. Proizvodit će ih Acer i Samsung.

08 prosinca, 2010

Download Switch za iPad

Download Switch aplikacija za iPad

Jedna značajka koja se ne provodi u tekućim verzijama iOS je mogućnost da imate više korisničkih računa. To je vjerojatno samo zato što Apple pretpostavlja da većina korisnika ne dijele iOS uređaj s drugima. Međutim, postoji sve veći broj korisnika koji dijele iPad s obitelji i poslovnim suradnicima, što čini web preglednik Switch zgodnim alatom za održavanje vaših privatnih podataka.

Iako to nije više korisničkih računa za cijeli OS, to samo pruža mogućnost da su zaštićeni lozinkom korisnićki računi unutar web preglednika. Aplikacija će sačuvati sve podatke na vaš osobni korisnički račun i omogućiti vam nastavak sesije pregledavanja jednostavnim unosom vaše zaporke nakon pokretanja aplikacije. Na taj način više korisnika može koristiti web preglednik i surfati, zadržati svoje privatne podatke, i nastaviti pregledavanje brzo i jednostavno.



Switch web browser također omogućuje "Guest" mod koji će uništiti sve lozinke, povijest i kolačiće automatski nakon zatvaranja web preglednika.

Download Switch za iPad, aplikacija zahtjeva iOS 4.2 ili noviji.

Vremenske zone u Google Calendar

Vremenske zone u Google Calendar

Dodan je novi dodatak u Google Calendar, događaj vremenskih zona, idealno za one koji često lete s jednog kraja svijeta na drugi.





Domize, brzi servis za traženje domena

Domize, besplatni brzi web servis za traženje domena

Domize je još jedan u nizu besplatnih web servisa koji vam olakšava život dok lovite ime domene. Posjetite Domize web stranicu u vašem web pregledniku i možete početi sa upisivanjem imena za vašu domenu i Domize provjerava dostupnost imena domene za com, net, org, biz i me, i pokazuje dali je domena slobodna za prijavu.



Domize

Download besplatni program Songbird

Download besplatni program Songbird

Songbird je besplatni audio i video player koji se može koristiti za neprimjetnu sinkronizaciju glazbe i medijskih datoteka. Program je vrlo jednostavan za korištenje i postoji galerija dodataka (add-ons). Podržava audio (MP3, AAC, OGG, FLAC, WMA, WAV), video (H.264, WMV, MPEG4) i slike (BMP, GIF, JPEG, PNG).



Download besplatni program Songbird za Windows 7, Vista, XP SP3 i Mac Intel OS X 10.5+

Kako vidjeti PAGES datoteke u Windows

Mac OS X trikovi - PAGES datoteke u Windows

Appleov vlastiti program za obradu teksta PAGES u Mac OS X vam omogućuje da izvozite vaše datoteke u formate koji su kompatibilni sa sustavom Windows.



Datoteke iz Pages ’09 su arhive koje sadrže mnogo datoteka. Možete vidjeti ove datoteke tako da promijenite dodatak datoteci, .pages u .zip i onda odzipajte datoteku. Unutar arhive će biti 'QuickLook' folder koji će sadržavati Preview.pdf. Windows korisnici mogu pregledati ili isprintati sadržaj izvorne datoteke kao PDF.

07 prosinca, 2010

Acer sve-u-jedan kompjuter AZ3750-A34D

Acer sve-u-jedan kompjuter AZ3750-A34D

Acer je predstavio sve-u-jedan desktop kompjuter sa oznakom AZ3750-A34D za japansko tržište. Ovaj sve-u-jedan desktop kompjuter stvarno ima sve.

Značajke: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit OS, 21.5 inčni zaslon, 1920x1080 rezolucija, Intel Core i3-550 3.20 GHz procesor, 4 GB RAM, 500 GB tvdri disk, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wireless LAN IEEE 802.11 b/g/n, DVD, čitač memorijskih kartica MMC/SD/xD/MS.



Težina 13 kg.

SMS2PC - Android aplikacija i desktop klijent

SMS2PC - Android aplikacija i desktop klijent za Windows, Linux, Mac

Ako ste jedan od onih ljudi koji su ludi za SMS porukama, ovdje je jedna nova Android aplikacija - SMS2PC.



SMS2PC uzima sve vaše SMS tekstualne poruke, i pohranjuje ih na desktopu, gdje ih možete čitati i odgovarati bez diranja mobitela. U osnovi SMS2PC je aplikacija od 2 dijela. Prvi dio je Android aplikacija, koju možete naći u Android Marketplace. Drugi dio je desktop klijent, koji postoji za Windows, Mac i Linux za download.

Nakon što su oba programa instalirana, SMS2PC radi veliki posao spajanja mobilnog telefona s desktop klijentom. Oba moraju imati WiFi vezu mreže.

Winamp za Android mobilne telefone

download Winamp za Android mobilne telefone

Winamp za Android mobilne telefone ima stvarno obećavajući skup značajki, uključujući bežični pristup za sinkronizaciju iz kompjutera, uvoz sa iTunes, podrška za SHOUTcast radio, jednostavno korisničko sučelje sa kontrolama playera, jezici (engleski, njemački, francuski, poljski, ruski, portugalski), itd.



Winamp za Android je podržan za Android mobilne uređaje koji pokreću verziju 2.1 i iznad.
Za download, tražite Winamp for Android u Android Marketplace.

Uklonite Protected View u Microsoft Office 2010

Protected View Microsoft Office 2010 trikovi

Microsoft Office 2010 uključuje "Protected View" koje će po defaultu otvoriti sve Outlook privitke i dokumente skinute sa Interneta u "read-only" modu.

Kako onemogućiti Protected View u Microsoft Office 2010?



- pokrenite bilo koji program od Microsoft Office 2010
- idite do "File" > "Options" > "Trust Center" > "Trust Center Settings"
- kliknite na "Protected View" i uklonite kvačicu sa "Enable Protected View for Outlook Attachments"

Google eBooks i Google eBooks Web Reader

Google eBooks i Google eBooks Web Reader

Google eBook Store je najveća svjetska knjižnica naslova. Postoji više od 3 milijuna naslova koje možete izabrati.
Osnovna ideja iza Google eBooks je sposobnost za prikazivanje i pristup bilo koje knjige, iz bilo kojeg uređaja koji ima preglednik. Google je htio napraviti knjižnicu dostupnu za sve platforme i uređaje, s naglaskom na mobilnim uređajima. Knjige će doći bilo u ePub ili PDF formatu.

Da bi to bilo moguće Google je izdao Google eBooks Web Reader aplikaciju za Android i Apple iOS uređaje. Android aplikacija je dostupna na Android Marketu, mobilni telefoni koji pokreću Android 2.1 ili viši mogu ga skinuti. Za iOS verzije se očekuje da će biti objavljeno vrlo uskoro. Google eBooks je također kompatibilan sa čitačima e-knjiga poput Nook i Sony Reader.



Vaša eBook knjižnica će biti vezana za vaš Google korisnički račun, gdje će sve vaše naslove pohranjivati na Internetu, a Google trenutno dopušta neograničen prostor za pohranu.

Video na YouTube:



Novi izgled Facebook korisničkih profila

Novi izgled Facebook korisničkih profila
Facebook je odlučio redizajnirati svoje stranice i korisničke profile. Novi dizajn profila stavlja fotografije koje su označene na vrhu, dok se koristi novi oslobođeni prostor na lijevoj strani za detaljnije informacije o prijateljima, članovima obitelji i odnosima.

Promjene čine ukupni dojam profila malo modernijim i manje zatrpanim i izgleda da je dobro primljen od strane većine korisnika.



Ako ne želite promjeniti Facebook dizajn idite na ovu stranicu.

06 prosinca, 2010

Download Chrome to WP7

Download Chrome to WP7 (Windows Phone 7)

Novi Google Chrome dodatak Chrome to WP7 (Windows Phone 7) je upravo izdan od programera Dave Amenta. Chrome to WP7 omogućava korisnicima da šalju linkove ili tekst direktno na Windows Phone 7 mobilne uređaje. Korisnici moraju instalirati dodatak za Chrome u kompjuteru, i WP7 aplikaciju na njihov mobilni uređaj.



Download Chrome to WP7
Download Windows Phone aplikacija na Zune Marketplace

04 prosinca, 2010

Novosti o programu Messenger i savjeti za Hotmail‏

Novosti o programu Messenger i savjeti za Hotmail

1. Dijelite više fotografija u jednoj poruci e-pošte

2. Vodite videorazgovore s prijateljima u Messengeru

3. Počistite nered u mapi ulazne pošte



Dijelite više fotografija u jednoj poruci e-pošte:
Kada stvarate novu poruku u usluzi Hotmail, kliknite Fotografije, a zatim Novi album. Možete podijeliti stotine fotografija s prijateljima, a da im pritom ne zagušite mapu ulazne pošte privicima.

Vodite videorazgovore s prijateljima u Messengeru:
Razgovarajte licem u lice s prijateljima i obitelji. Pročitajte djetetu priču za laku noć, pokažite novu frizuru ili pošaljite poljubac. Uvijek budite uz svoje najmilije*.

Počistite nered u mapi ulazne pošte:

Pomoću značajke Počisti brzo uklonite neželjenu poštu u usluzi Windows Live Hotmail.

*Potrebne su web-kamere i internetska veza velike brzine.

Izvor: Newsletter Microsoft Windows Live

03 prosinca, 2010

Google Chrome 8 dodaje PDF preglednik

Google Chrome 8 dodaje PDF preglednik
Google Chrome tim sa zadovoljstvom objavljuje najnovije stabilno izdanje, 8.0.552.215. Uz više od 800 bug ispravaka i poboljšanja stabilnosti, Chrome 8 sada sadrži ugrađeni PDF preglednik, također sadrži najnovije sigurnosne zakrpe, navedene ovdje.



Chrome blog

AVG update kompletno ruši Windows 7 x64

AVG update kompletno ruši Windows 7 x64
Ako imate AVG Free na Windows 7 x64, onda nemojte skinuti i instalirati zadnji AVG update. Čini se da update za AVG 2011 Free Edition kad se instalira kompletno ruši i sve onemogućava na Windows 7 64-bit sustave, u svakom slučaju dođe na Blue Screen of Death (BSOD).

Također AVG javlja i da 32-bit sustavi imaju nekih problema rušenja sustava kad instalirate ovaj update. Problemi se javljaju i kod besplatnih i plaćenih verzija AVG.



Za ispraviti ove greške, pogledajte ovaj video na YouTube i posjetite AVG službeni blog.



02 prosinca, 2010

Kako početi YouTube video na određeno vrijeme

Copy Video URL at Current Time - trikovi YouTube

Ako želite podijeliti najzanimljiviji dio određenog YouTube videa s vašim prijateljima a da ne gledaju cijeli video, tada na video playeru kliknite sa desnom tipkom miša i izaberite opciju "Copy video URL at current time".



Kopirani URL link pošaljite vašim prijateljima. Kopirani URL link sada će imati parametar "t" na kraju koji ukazuje na vrijeme određenog početka najzanimljivijeg dijela video klipa.

npr. link:
http://www.youtube.com/watch?v=egPcMTbVCqM&feature=player_profilepage#t=4s

Google Reader aplikacija za Android

download Google Reader aplikacija za Android download Google Reader aplikacija za Android

Google je napokon objavio službenu aplikaciju za svoju Google Reader RSS uslugu. Google Reader je vjerojatno skoro svima defaultni RSS čitač. Aplikacija sama po sebi je prilično jednostavna, i donosi osnovne značajke Google Readera i kompaktna je na Android mobilni uređaj. Google Reader aplikacija podržava višestruke korisničke račune, ima različite postavke sinkronizacije i sposobnost traženja novih RSS feedova s Android mobilnog telefona.



Google Reader aplikacija za Android je dostupna za download na Android Marketu. Trebala bi raditi na svim uređajima koji imaju Android 1.6 ili veći.

Novogodišnje čestitke, slike, pozadine za desktop

01 prosinca, 2010

Google Earth dopunjen sa pregledom ulica i 3D stabla

download Google Earth

download Google Earth

Google je izdao ažuriranu verziju programa Google Earth koji sada ima besprijekorni pregled ulica i 3D stabla. Ranije, korisnici koji su željeli vidjeti slike ulica trebali su kliknuti na ikonu kamere preko Google Earth slike. Sada pregled ulica je potpuno integriran s proizvodom i korisnici mogu zoomirati i vidjeti 360 stupnjeva ulične slike.

Druga velika značajka dodana na Google Earth 6 je 3D stabla. Više od 80 milijuna stabala su sada dostupni u novoj verziji. Za prikaz stabla, morate uključiti 3D na lijevoj strani table. Zoomiranje će vas odvesti na tlu dajući vam prizemnu navigaciju za hodanje među drvećem.



Video na YouTube:



Omogućite AirPrint za printer koristeći AirPrint Hacktivator

AirPrint za printer iOS 4.2.1

Apple je nedavno na iOS 4.2.1 verziji dodao mogućnost printanja iz iPhone i iPad sa AirPrint. Lista kompaktibilnih printera svodi se samo na HP printere, međutim postoji još jedan način za ostale printere koristeći AirPrint Hacktivator.



Kako omogućiti AirPrint na bilo koji printer (za Mac OS X korisnike):

1. Download AirPrint Hacktivator, odzipajte ga i pokrenite.
2. Gurnite prekidač kad je aplikacija na ON i unesite administratorsku lozinku.
3. Kliknite "OK".
4. Postavite printer po izboru iz "System Prefrences" > "Print & Fax", dok ste spojeni na Internet, označeni printer bi trebao raditi s AirPlay na vaš iOS uređaj

Video na YouTube:



Novo u Gmail Labs: Nedavno korišteni smajlići

Gmail smajlići

Kad su se prvi put pojavili smajlići u Gmailu, mnogi korisnici su tražili da se doda još mnogo smajlića. Nakraju se nakupilo mnogo smajlića i teško je držati korak sa mnogo različitim izborom. Sada je dodana solucija "Recently Used Emoji" (Nedavno korišteni smajlići) u Gmail Labs koja vodi evidenciju o 10 smajlića koje ste nedavno koristili, i sprema ih za jednostavan pristup.





Oznake

3D (53) ADOBE (35) ALEXA (4) ANDROID (135) ANIMACIJE (36) ANTISPAM (7) ANTIVIRUS (125) APPLE (108) ARCHLINUX (6) AUDIO (62) AVATARI (7) BACKUP (26) BESPLATNO (1294) BING (11) BLACKBERRY (44) BLOGGER (36) BLU-RAY (7) BLUETOOTH (10) CD (25) CENTOS (4) CHAT (74) CHROME (83) CHROME-OS (10) CSS (12) DEBIAN (19) DIGG (6) DOWNLOAD (1175) DREAMWEAVER (5) DRIVERS (6) DVD (36) E-CARDS (23) E-KNJIGE (33) FACEBOOK (106) FAVICON (8) FEDORA (22) FILMOVI (53) FIREFOX (137) FIREWALL (7) FLASH (38) FLICKR (33) FONTOVI (21) FOTOAPARATI (9) FOTOGRAFIJA (9) GENTOO (3) GIMP (19) GLAZBA (1) GMAIL (161) GOOGLE (311) GPS (2) HACK (16) HRVATSKI (47) HTML (16) IEXPLORER (52) IGRE (131) IKONE (23) INSTAGRAM (3) INTERNET (792) IPAD (137) IPHONE (263) IPOD (170) JAVA (12) JAVASCRIPT (5) KAMERE (5) KODOVI (27) KOMPJUTERI (7) LAPTOPI (36) LINUX (406) MAC (205) MANDRIVA (8) MICROSOFT OFFICE (56) MOBITELI (376) MONITORI (7) MP3 (71) NEXUS-ONE (10) NEXUS-S (7) NINTENDO (7) NOKIA (49) OPENOFFICE (13) OPENSUSE (11) OPERA (44) ORKUT (12) PCLINUXOS (7) PHOTOSHOP (16) PICASA (20) PLAYSTATION (9) POZADINE (52) PRINTERI (9) PROGRAMI (1054) RAPIDSHARE (4) REDHAT (6) SCREENSAVERS (13) SEO (6) SKYPE (25) SLACKWARE (5) SLIKE (251) SMAJLICI (19) SONY-PSP (6) SUSE (3) TABLETI (2) TECHNORATI (3) THEMES (38) TITLOVI (6) TORRENT (5) TRIKOVI (50) TRIKOVI-SAVJETI (104) TV (25) TWITTER (46) UBUNTU (283) USB (94) VIDEO (217) VIRUSI (13) VLC-PLAYER (18) WINDOWS (809) WORDPRESS (29) XBOX (4) XBOX360 (6) YAHOO (45) YOUTUBE (138)