30 lipnja, 2008

Dodajte tekstualni vodeni žig na vašim Flickr slikama

vodeni žig slike Flickr

Odnedavno Picnik i Flickr su ujedinjeni, i možete vrlo jednostavno dodati tekstualni vodeni žig na Flickr slikama. Kliknite "Edit Photo" da otvorite tu sliku unutar Picnika. Idite na "Create" -> Text and type the text. Sada možete namjestiti font, veličinu, boju, isl.



Kad sve to završite Picnik dozvoljava vam da memorirate preko postojeće originalne slike ili možete je dodati kao novu sliku a staru ostaviti netaknutu.

Pošaljite Flickr slike kao e-mail privitak

Flickr slike e-mail

Flickr je dodao novu "Share" funkciju koja vam dozvoljava da šaljete slike ili video kao e-mail privitak prijateljima i rodbini bez korištenja nekog vanjskog e-mail programa.



Kad pošaljete sliku iz Flickra, u privitku se nalazi kopija slike u srednjoj veličini. Dok za video; nalazi se slika prvog kadra u e-mail poruci koja linka stvarnu lokaciju video klipa na web stranici od Flickra.

Preselite vaše Blogger blogove ili integrirajte višestruke blogove u jedan

import export blogovi Blogger Blogspot Google

Blogger je dodao Import / Export mogućnosti u Blogger koji vam omogućuju da stvorite sigurnosne kopije (backup) svojih Blogger blogova na tvrdi disk kao XML datoteku. Ta datoteka će imati sve članke koje imate napisane plus komentare čitatelja. Sada WordPress također ima Import Blogger mogućnost, ali zanemaruju komentare tako da ova najnovija Blogger mogućnost će se pokazati vrlo korisnima.



Za Export vašeg Blogger bloga, idite na ovaj link, logirajte se koristeći svoj Google račun i koristite Export link iz Settings | Basic tab. Ovo bi samo spremilo vaš blog kao tekstovnu datoteku, blog će i dalje ostati na Blogger kao što je.
Ako ste izabrali Import ovu *.XML datoteku u novi (ili postojećih) Blogger blog, nove postove će ostati neobjavljeni po defaultu iako možete i ponovo objaviti ih čim Blogger završi sa uvozom datoteke.

29 lipnja, 2008

Google Media Center streamuje sadržaj iz računala na TV

Google Media Center streamuje sadržaj iz računala na TV

Google Media Center je besplatni samo-za-Windows softver koji vam omogućuje da streamujete fotografije, videa i glazbu s računala na vaš TV.



To zahtijeva universalni Plug and Play kompatibilni uređaj kao Xbox ili Playstation igraće konzole, ili foto okvir kao Kodak EasyShare.

Google Media Center streamuje sadržaj iz računala na TV

Google Media Server će automatski otkriti bilo koji UPnP uređaj koji je spojen na računalo. Također možete odabrati sadržaj (kao desktop mape, Picasa foto galerije, itd.) koji bi trebali postati dostupni na taj uređaj.
Ovdje je screenshot Google Media Center admin panela koji je dostupan kao Google Desktop pribor.

Google Media Center streamuje sadržaj iz računala na TV

19 lipnja, 2008

Dijeljenje YouTube video zapisa na Orkutu

Dijeljenje YouTube video zapisa na Orkutu

Čini mi se kao da web stranice s velikom korisničkom bazom su u mirnom boju između sebe. Svi ovi divovi od web stranica dolaze sa novim značajkama kako bi pružali korisničkoj zajednici što više. YouTube je u vlasništvu Google koji donosi druge značajke koja će donijeti osmijeh na njihovim korisnicima posebno korisnicima Orkuta.



Dijeljenje YouTube video zapisa na Orkutu je postalo vrlo pogodno sada otkako je YouTube dodao mogućnost dijeljenja video zapisa. Raniji YouTube korisnici mogli su podijeliti YouTube Video uz pomoć 'Share' taba na slijedećim korisničkim računima: MySpace, Facebook, Digg, Del.icio.us, Reddit, StumbleUpon, itd.
Sada je dodan još jedan naziv na tu listu. Možete dijeliti YouTube video zapis na svoj Orkut korisnički račun. Raniji korisnici morali su kopirati i zalijepiti URL od video zapisa u svoj Orkut korisnički račun kako bi dijelili video.

18 lipnja, 2008

Download Google Toolbar za Firefox 3

Download besplatni programi Google Toolbar za Firefox 3

Google je obnovio toolbar za Firefox kako bi bio kompatibilniji sa Firefox 3.



Inače, nema novih posebnosti u Google Toolbar 3.1, osim da se sada radi sa Firefox 3. Također, beta verzija Google Toolbar 5 je dostupna samo za Internet Explorer.

17 lipnja, 2008

Odsad možete offline raditi sa Google Docs

Odsad možete offline raditi sa Google Docs

Google nudi sve besplatno. Besplatni "Google Docs" je online aplikacijsko sučelje koje omogućuje korisnicima da urede i spreme dokumente online. Kasnije korisnici mogu pregledati svoje dokumente iz bilo kojeg uređaja uz pomoć web preglednika. Najnoviji Google Docs omogućuju korisnicima da rješavaju njihove Google obrađene dokumente čak i offline.



Sve što trebate koristiti za ovu dotjeranu mogućnost je instalirati Google Gears. Jednostavno se prijavite na svoj Google Docs korisnički račun za više detalja.
Osim toga neki web preglednici poput Macovog Safari ne u potpunosti podržavaju Google Docs.

Google Docs učitava i PDF datoteke

Google Docs učitava i PDF datoteke

Google Docs sada dopušta da uploadirate i dijelite vaše PDF datoteke. Možete uploadirati PDF datoteke do 10 MB iz računala ili 2 MB iz weba. Nakon uploada, možete pregledati PDF, kopirati njihov sadržaj ili ga podijeliti sa svojim prijateljima.



Uređivanje PDF datoteka nije podržano još, ali i dalje možete lako kopirati sadržaj iz PDF datoteka.

Sinkronizirajte dokumente iz hard diska sa Google Docs pomoću programa DocSyncer

Google Docs download besplatni programi DocSyncer

Ako ste Google Doc korisnik, trebali bi biti vrlo oprezni da čuvane dokumente u vašem računalu i Google Doc korisničkom računu neformalno funkcioniraju dobro zajedno! Zamislite da imate dvije kopije datoteke tekst.txt, jednu u računalu i jednu na vašem korisničkom računu Google Docs. Sve promjene učinjene u vašem računalu se ne reflektiraju natrag u kopiju vašeg tekst.txt koji se nalazi na vašem Google Docs korisničkom računu. Jednostavno rješenje za to je ovdje.



DocSyncer je program koji se nalazi u vašem računalu i automatski sinkronizira dokumente iz vašeg računala s vašim Google Docs dokumentima. Sve promjene učinjene sa datotekom od strane vas u lokalnom računalu će se reflektirati natrag na datoteke na GoogleDoc korisničkom računu.

Kako koristiti DocSyncer?
Prijavite se za besplatni korisnički račun i omogućite da koristite vaš Google Docs korisnički račun. Tada skinite i instalirajte DocSyncer u vašem računalu. Nakon instalacije automatski će se uskladiti dokumenti s GoogleDocs korisničkim računom.

Download PostSmile za MSN i Windows Live Messenger

Download besplatni programi PostSmile za MSN i Windows Live Messenger slike animacije smajlići

Sa PostSmile slanje e-mailova i upisivanje u forumu postaje vrlo zabavno.



Možete povući i ispustiti slike i animacije, smajliće, tekst ili HTML isječke, citate i potpise na vaš e-mail, message board ili forum, a odsada i u MSN i Windows Live Messengeru. Najnovija verzija je kompatibilna sa Windows Vista.

Download PostSmile

14 lipnja, 2008

Obojane oznake (lebels) u Gmailu

obojane Gmail oznake

Da biste primijenili obojane oznake (lebels), trebali biste koristiti sučelje Gmail 2 i Internet Explorer 7 ili Firefox 2 +.



Idite na popis oznaka na lijevoj strani Gmaila, i kliknite na malu ikonu ispred imena oznake. Otvorit će se prozorčić sa bojama da izaberete za vašu oznaku. Obojane oznake olakšavaju pretraživanje vaših e-mail poruka.

Pogo - printer veličine novčanika

Pogo - printer veličine novčanika

Polaroid - tvrtka digitalnih fotoaparata i pribora je najavila da će pokrenuti 6. srpnja ove godine jedan uređaj za printanje slika veličine džepa koji se zove Pogo. Pogo je prijenosni printer koji može ispisivati slike veličine novčanika.



Može primati slike izravno s mobilnog telefona putem Bluetooth ili iz bilo kojeg digitalnog fotoaparata putem USB kabela. Prema Polaroidu, ovaj uređaj ima za cilj da mladima približi pristup njihovim fotografijama od njihovih mobilnih kamera.
Tiskane fotografije su veličine novčanika i mogu se guliti kao naljepnica. Ovaj prijenosni pisač će koštati $149.

Pogo - printer veličine novčanika

Video na YouTube:



11 lipnja, 2008

Dodajte komentare na Youtube video

Dodajte komentare na Youtube video

YouTube je dodao novu značajku koja vam omogućuje da dodate komentare na vaša uploadana videa.
Korišteći video komentare možete dodati popratne informacije na video, dopuštaju se korisniku da odabere koju scenu on želi pogledati, čak i link na srodne YouTube video klipove.



Trenutno samo kreatori video sadržaja mogu dodati komentare. Da bi dodali komentare na vaš video idite na ovaj link.

Jednostavni trik za ubrzati Firefox

trik za ubrzati Firefox

Umorni se od sporog učitavanja web stranica na vašem Firefox web pregledniku?
Ne mogu vam pomoći zbog sporog servera, ali od strane Firefox možete obraditi nepotrebne informacije sa poslužitelja, te na taj način ubrzati sa učitavanjem web stranica. Samo slijedite ove korake:



Upišite about:config u Firefox 2 adresnoj traci i pritisnite 'Enter'.

1. U 'Filter' polje upišite pipelining.

2. Dvaput kliknite na opciju network.http.pipelining kako bi izmjenilo svoju vrijednost na 'True'.

3. Dvostruki klik na opciju network.http.proxy.pipelining.

4. Dvostruki klik na opciju network.http.pipelining.maxrequests, zatim postavite vrijednost na 100 u prozorčić koji se pojavi. Kliknite na 'OK' da biste potvrdili izmjene.

5. Restartirajte Firefox.

3G iPhone će biti dostupan u srpnju

Apple 3G iPhone će biti dostupan u srpnju

Apple je službeno najavio datum izlaska iPhone 3G, a to je 11. srpnja ove godine. 8GB iPhone 3G će koštati $199, dok 16GB iPhone 3G bi koštao $299. Kao što ime sugerira, iPhone 3G će podržati 3G mobilne mreže što će učiniti za pristup podacima 3,5 puta brže od trenutno koristeće EDGE tehnologije.



3G iPhone također uključuje GPS funkcionalnost i poboljšane su baterije, 300 sati standby i 10 sati razgovaranja koja su puno veća poboljšanja od postojećeg iPhone.

10 lipnja, 2008

McAfee o opasnosti i opasnim domenama

McAfee o opasnosti i opasnim domenama


McAfee je nedavno izdao izvještaj o najopasnijim top level domenama (TLD), te domene se koristu za širenje zlonamjernih programa, malware, spyware, itd. Identificirane su: Hong Kong (.Hk), a najopasnije su: Kina (.Cn ), Filipini (.Ph), Rumunjska (.Ro) i Rusija (.Ru).



McAfee je analizirao ove domene koristeći njihove McAfee Site Advisory alate koji provjeravaju web za štetne sadržaje, malware, spyware ili druge prijetnje.
Zlonamjerne web stranice koriste ove TLD, jer su oni jeftini za kupovinu (.Cn košta 35 centi!!) i nemaju odgovarajuće propise. Izvještaj također kaže da je većina domena koja ima TLD su na engleskom jeziku.
Sigurniji TLD su: Finska (.Fi), Japan (.Jp), Norveška (.Ne), Slovenija (.Si) i Kolumbija (.Co). Ove TLD koriste pravilne regulatorne mjere dok za domene npr. dok kupujete .jp ili .au domene, oni zahtijevaju od firme dokaz da su firma.
McAfee je također otkrio da je vjerojatnost downloada spywarea, malwarea, adwarea, virusa i sl. iz surfanja web stranicama porasla 41,5 % više od 2007.

Microsoft predlaže da prestanete koristiti Safari

Microsoft predlaže da prestanete koristiti Safari

Microsoftov Security Advisory sugerira korisnicima Windowsa da prestanu koristiti Appleov web preglednik Safari na Windows XP i Vista. Otkrivena je prijetnja koja omogućuje daljinsko izvršavanje koda na Windows, ako je instaliran web preglednik Safari.
Također Windows korisnike savjetuje da ne bi trebali koristiti Safari web preglednik osim ako je izdao sigurnosne zakrpe.
Ova prijetnja je zbog nekih konflikta sa zadanom download lokacijom 'Desktop'. Napadač bi mogao iskoristiti ovu download lokaciju za pokretanje izvršnog koda na korisnikovom kompjuteru.



Kako izbjeći prijetnju?
Prijetnja se može izbjeći vrlo jednostavno, promijenite zadanu download lokaciju.
Da biste promijenili zadanu download lokaciju, otvorite Safari web preglednik, idite na Edit > Preferences i pod "General Tab", postavite nešto drugo umjesto 'Desktop' u download lokaciji. (link)

09 lipnja, 2008

Download Firefox 3, postavite Guinnessov svjetski rekord

Download Firefox 3, postavite Guinnessov svjetski rekord

Firefox zajednica ima plan da postavi Guinnessov svjetski rekord za najveći broj downloada u roku od 24 sata. Firefox 3 izlazi uskoro tijekom lipnja, i Firefox zajednica planira postaviti rekord od najviše downloada na dan puštanja Firefox 3. Pogledajte na ovom linku, upišite e-mail na 'PLEDGE NOW' i primiti ćete obavijest kad Firefox 3 bude na raspolaganju za download.



Ovdje su neki načini kako možete pomoći da bi se postigao rekord:

1. Zamolite sve svoje prijatelje i članove obitelji da sudjeluju u skidanju Firefox 3 na dan D.

2. Postavite banner ili link na svoj blog ili web stranicu.

03 lipnja, 2008

Dodajte tekstualni vodeni žig na vašim Flickr slikama

vodeni žig slike Flickr

Odnedavno Picnik i Flickr su ujedinjeni, i možete vrlo jednostavno dodati tekstualni vodeni žig na Flickr slikama. Kliknite "Edit Photo" da otvorite tu sliku unutar Picnika. Idite na "Create" -> Text and type the text. Sada možete namjestiti font, veličinu, boju, isl.



Kad sve to završite Picnik dozvoljava vam da memorirate preko postojeće originalne slike ili možete je dodati kao novu sliku a staru ostaviti netaknutu.

Bolje vidljive web stranice na mobitelu sa Google Transcoding

Bolje vidljive web stranice na mobitelu sa Google Transcoding
Google Transcoding je servis koji optimizira sadržaj običnih web stranica da izgledaju bolje vidljive na mobilnim uređajima. Možete izabrati želite li da se na web stranicama prikazuju ili neprikazuju slike.



Idite na ovaj link i upišite neku adresu bilo koje web stranice.

01 lipnja, 2008

Dvije Gmail adrese

Dvije Gmail adrese
Kad otvorite korisnički račun na Gmailu, zapravo dobivate 2 e-mail adrese - jedna je regularna @gmail.com, dok druga e-mail adresa je @googlemail.com.



Znači ako je vaš e-mail xx.yy@gmail.com, i sve poruke poslane na xx.yy@googlemail.com će također se naći u inboxu od vašeg Gmail korisničkog računa.

Najbolje theme za BlackBerry - download besplatno

download besplatne themes BlackBerry mobiteli

eVeek nudi nekoliko iznimno lijepih BlackBerry thema koje mogu učiniti da vaš BlackBerry zaslon izgleda kao iPhone, MAC OS X Desktop ili Precision 9000.



Svaka košta $8, ali možete imati ih sve besplatno jer ekipa eVeek slavi 1. rođendan. Otvorite ovaj link u vašem web pregledniku i skinite themu direktno. Theme su dostupne za većinu modela, uključujući BlackBerry Pearl, Curve i BlackBerry 8800 serije.
Preporučujem vam da preuzmete sve theme prije nego ponuda istekne. :-)

Koristite vaš Google korisnički račun kao OpenID

Google Blogger WordPress Technorati Digg OpenID

OpenID je kao jednostavna 'korisničko ime+šifra' kombinacija koja vam dozvoljava da se logirate u stotine web stranica uključujući Digg, Blogger, WordPress, Technorati,...



Nasuprot tradicionalnim web formama u kojima morate upisati korisničko ime i šifru, potreban vam je samo osobni URL u OpenID.
Za kreiranje OpenID URL sa vašim Google korisničkim računom idite na appspot.com i logirajte se koristeći vaš Google korisnički račun.



Oznake

3D (53) ADOBE (35) ALEXA (4) ANDROID (135) ANIMACIJE (36) ANTISPAM (7) ANTIVIRUS (125) APPLE (108) ARCHLINUX (6) AUDIO (62) AVATARI (7) BACKUP (26) BESPLATNO (1294) BING (11) BLACKBERRY (44) BLOGGER (36) BLU-RAY (7) BLUETOOTH (10) CD (25) CENTOS (4) CHAT (74) CHROME (83) CHROME-OS (10) CSS (12) DEBIAN (19) DIGG (6) DOWNLOAD (1175) DREAMWEAVER (5) DRIVERS (6) DVD (36) E-CARDS (23) E-KNJIGE (33) FACEBOOK (106) FAVICON (8) FEDORA (22) FILMOVI (53) FIREFOX (137) FIREWALL (7) FLASH (38) FLICKR (33) FONTOVI (21) FOTOAPARATI (9) FOTOGRAFIJA (9) GENTOO (3) GIMP (19) GLAZBA (1) GMAIL (161) GOOGLE (311) GPS (2) HACK (16) HRVATSKI (47) HTML (16) IEXPLORER (52) IGRE (131) IKONE (23) INSTAGRAM (3) INTERNET (792) IPAD (137) IPHONE (263) IPOD (170) JAVA (12) JAVASCRIPT (5) KAMERE (5) KODOVI (27) KOMPJUTERI (7) LAPTOPI (36) LINUX (406) MAC (205) MANDRIVA (8) MICROSOFT OFFICE (56) MOBITELI (376) MONITORI (7) MP3 (71) NEXUS-ONE (10) NEXUS-S (7) NINTENDO (7) NOKIA (49) OPENOFFICE (13) OPENSUSE (11) OPERA (44) ORKUT (12) PCLINUXOS (7) PHOTOSHOP (16) PICASA (20) PLAYSTATION (9) POZADINE (52) PRINTERI (9) PROGRAMI (1054) RAPIDSHARE (4) REDHAT (6) SCREENSAVERS (13) SEO (6) SKYPE (25) SLACKWARE (5) SLIKE (251) SMAJLICI (19) SONY-PSP (6) SUSE (3) TABLETI (2) TECHNORATI (3) THEMES (38) TITLOVI (6) TORRENT (5) TRIKOVI (50) TRIKOVI-SAVJETI (104) TV (25) TWITTER (46) UBUNTU (283) USB (94) VIDEO (217) VIRUSI (13) VLC-PLAYER (18) WINDOWS (809) WORDPRESS (29) XBOX (4) XBOX360 (6) YAHOO (45) YOUTUBE (138)