21 rujna 2008

Onemogućite prikazivanje favorita u adresnoj traci u Firefoxu 3

23:36 by download-HR ·
Kategorije: ,
Jedna od najkorisnijih, ali i vrlo neugodnih značajki u Firefox 3 je njihova nova adresna traka. Vrlo je korisna jer možete vidjeti favorite i tagove od web stranica iz adresne trake. A vrlo neugodno je jer izbaci dolje prijedloge iz favorita.

Ako želite zaustaviti Firefox 3 od prikazivanja favorita u adresnoj traci pored povijesti pretraživanja, ovdje su moguće opcije:1. Koristite ovo ako ne želite da Firefox 3 prikazuje bilo kakve prijedloge u adresnoj traci, bilo iz povijesti pregledavanja ili iz spremljenih favorita.
Otvorite about:config stranicu i postaviti vrijednosti browser.urlbar.maxRichResults na -1.
Restartirajte Firefox i vaš Firefox 3 adresna traka će se ponašati kao da je od Firefoxa 2.

2. U ovu opciju, padajući ostaci su omogućeni, ali će samo predložiti adrese web lokacija koje ste prethodno upisali u adresnu traku.
Otvorite about:config i postavite vrijednost browser.urlbar.matchonlytyped na False.
Restartirajte Firefox 3.

3. Možemo postaviti frecency vrijednosti za favorite na nulu i tako se neće pojaviti na adresnoj traci.
Otvorite about:config stranicu, i postavite vrijednost places.frecency.unvisitedBookmarkBonus i places.frecency.bookmarkVisitBonus na 0.
Postavljanje places.frecency.unvisitedBookmarkBonus na 0 će spriječiti pojavljivanje favorita koje niste nikada posjetili, dok places.frecency.bookmarkVisitBonus će spriječiti prikazivanje favorita koje ste posjetili od zadnjeg puta kada ste izbrisali 'Private Data' u Firefoxu.
Restartirajte Firefox. Sve što ima frecency vrijednost nula neće se prikazivati u rezultatima i tako vaši favoriti neće se više pretvoriti u prijedloge.

0 komentara:

Objavi komentar

Popularno

Arhiva